PAASTOAIKA

Miksi paastoan?

Kauppamiehen paastoaminen on alkanut yli kolme vuosikymmentä sitten.

Ensin terveys- ja painonpudotussyistä, mutta uskoontulon jälkeen siihen tuli myös hengellinen aspekti.

Viimeisen vuosikymmenen aikana paastoamiseen on tullut lisänäkökulmaksi kolmen läheisen miehen kuolema paksusuolensyöpään.

Kun nämä hyväkuntoiset 30-50 ikähaarukassa olleet ystävät lähtivät vain vuoden varoitusajalla, niin tuli tarpeelliseksi valvoa, mitä siellä suolessa säilöö!

Miten paastoan?

Pääsiäisajan media on täynnä hellämielistä paastonopetusta, ettei vaan kenellekään tulisi paha mieli, tai kokisi syyllisyyttä, kun ei oikein pysty.

Nämä ohjeet ovat kuitenkin reilusti ”mies miehelle” puhetta ilman jossitteluja.

Jos joku näistä saa jotain vahvistusta, niin hyvä on, mutta ei kannata lähettää palautetta ”siitä oikeasta tavasta”, koska kauppamies kuitenkin tulee tekemään näin!

Ensiksi on tärkeä päättää paaston aika ajoissa. Psyyke alkaa nimittäin vähentää ”mässyttelyä”, kun aika alkaa lähestyä.

Koska kauppamiehen 2xvuodessa paastojakso on neliviikkoinen, niin ensimmäinen jakso on aina pääsiäiseen päättyvä. Syyspaasto liikkuu sitten vapaammin loka-marraskuulla.

Viikko 1

Tämä viikko on paastoon laskeutuminen, muistithan siis miksi laskiaista vietetään?

Salaatteja, hedelmiä ja reilusti puhdasta vettä. Määrät eivät ole tärkeitä, sillä tarkoitus on täyttää suoli puhtailla aineilla ja lykätä sieltä myrkyt ja muut moskat pois.

Kahvinkittaajien on syytä alkaa vähentäminen jo muutamia viikkoja ennen, jollei halua päänsärkyä ja muita vieroitusoireita.

Kauppamies on ratkaissut ongelman pikkukupillisella kahvia aamuisin.

Viikko 2

Ensimmäisinä päivinä jotain luonnonmukaista ulostuslääkettä vatsan pehmentämiseksi. Luumumehu on myös poikaa.

Sitten luontaistuotekauppaan ostamaan biologisesti viljeltyjä vihannes- ja hedelmämehuja oman maun mukaan.

Kauppamies on litkinyt niin peruna-, selleri- kuin hapankaalimehut, mutta ei ole enää niistä kovin hullaantunut!

Jos joku haluaa kysyä näläntunteesta, niin se häviää viimeistään kolmantena päivänä. Jos sitä edelleen ilmenee, niin muista, että se tulee korvien välistä!

Toisen viikon tärkein toimitus on perähuuhtelu. Joka toinen päivä tehtävä homma ei ole ainakaan ensikertaiselle kovin mieluisaa, mutta mitään muutakaan konstia ei ole kaikkien mömmöjen saamiseksi suolesta.

Siitä olisi monenlaisa hauskojakin juttuja, mutta olkoon tällä kertaa.

Määrättyjen tasapainotilojen pitämiseksi kauppamiehen aamupöydässä on 3 pilleripurkkia. Kalaöljy ja valkosipuli kuuluvat muuhunkin aikaan, mutta

GeleeRoyale kuuluu paastoaikaan. Tämä mehiläiskuningattaren ruokamehusta tehty tuote sisältää laajakirjoisesti tärkeitä hivenaineita.

Viikko 3

Vedenjuontia ei pidä unohtaa, kun mehulasille on jo löytynyt oikea rytmi.

Koko paastonajan ulkoilulle pitää löytää tasainen aikataulu. Eikä sitten mitään ”veren maku suussa”-lenkkejä.

Asianharrastaja ei välttele tänä aikana mitään tilaisuuksia, mutta ei myöskään ole ensimmäisenä mainostamassa olevansa paastolla.

Kauppamies on pannut merkille paaston aikana käyttävissä olevan ajan lisääntymisen. Se syntyy, kun ruokailuun, ja sen jälkeiseen väsymiseen ei mene aikaa ja untakaan ei loppuajasta tarvitse entistä määrää.

Niin että ehtii tehdä enemmän töitä, vai?

No, ei varmaan, vaan työt tulevat tehdyksi nopeammin, ja jää vielä enemmän aikaa perheelle, lukemisella, ETM:lle, unohtamatta raamatunlukua ja rukousta.

Jaa, että mikä ETM? Sehän on kalenterimerkintä, joka kuuluu olla jokaisen kiireisen ohjelmassa vähintään parikertaa viikossa ja 1-2 tuntia kerrallaan.

Kauppamiehelle se tarkoittaa: En Tee Mitään, mutta fiksummat voivat sen laittaa vaikka muotoon Elämisen Tason Miettimistä.

Viikko 4

Paastosta nousu on tämän viikon nimi, eli viikko 1 käänteisesti, mutta annokset pieninä määrinä useana kertana.

Tarkoituksena on nyt sitten täyttää tyhjentynyt suoli puhtailla aineilla.

Tässä vaiheessa fyysisen hyvinvoinnin lisäksi avautuu tunne siitä, että mikään ei voi sinua hallita, sillä olet voittanut kiusaukset.

Ettei kuitenkaan tuntuisi liian ylevältä, niin kannattaa muistaa, että pikkulipsahdukset Isä antaa anteeksi.

Ensikertalainen

Viikon paastolla kannattaa aloittaa, ja valmiita paastopaketteja on saatavilla.

Tämä ei sovi kaikille, joten omia tuntemuksia kannattaa seurata.

Jos tähän lopuksi ottaisi muutaman ääriesimerkin.

Aikanaan naapurissamme asunut tekniikan tohtori päätti aloittaa ”kimppapaaston”. Hän korvasi aamupalan mehulla, mutta Hervannan bussissa kuoleman varjo hiipi hänen ylleen, ja päästyään korkeakoululle, hän syöksyi Erkkeriin aamupalalle, ja voi edelleenkin hyvin.

Toisessa päässä aihepiiriä on kaveri, joka piti 40 päivän vesipaaston, ja kun menin esittäytymään tälle ”lommoposkelle”, niin vastaus oli: ”Kyll sää munt tunnet!”

Joten jokainen taaplatkoon tyylillään, mutta mässäilijöille voi käydä kuin demarien vaalimainokselle; ruuan väärinkäyttöä!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

ADRESSIT