Raamatun merkitys



RAAMATTU, elämäntaidon oppikirja?



Kauppamiehen liike-elämänkaaren kaksi ensimmäistä vuosikymmentä olivat varsin vauhdikkaita ja monivaiheisia. Rautakaupanmyyjäksi 15 vuotiaana ja kolmevitoseen mennessä monen yrityksen pyörittäjäksi.

Ei ihme, että usein tuli ajatuksiin; tätäkö tämä koko elämä on?

Edellä mainitut puuhat nimittäin eivät riittäneet, vaan lisänä olivat monet hallituspaikat ja järjestöjen vetovastuut.

Monenlaista johtajakoulutusta oli saatu ja ”sensitivity trainingit” koettu, mutta jostain pipo kiristi. 80-luvulla piti tutkailla erilaisia elämäntaito oppeja ja filosofioita, aina hindulaiseen TM-systeemiin saakka.

Ne tarjosivat ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa, vielä paremmaksi ihmiseksi tulemista ja jotkut jopa aivan jumalaksi tulemisen tunteita.

Kuitenkin mikään ei täyttänyt sitä tyhjää tunnetta, joka sai toimimaan entisen kissan tavoin, joka siis kiersi sitä kuumaa puuroa!

Kauppamies oli loputtomien hotelliyöpymisien aikana kyllä nähnyt yöpöydän laatikossa Raamatun, mutta ei se ollut erityisesti hetkauttanut.

Sitten se kuitenkin tarttui käteen, ja piti tutkailla ja mietiskellä GIDEONIEN alkuperää ja tarkoitusta, jotka olivat sen Kirjan sinne lahjoittaneet.

Itse Sanakin alkoi avautua, kun oikein Kirjassa kädestä pitäen ohjattiin erilaisten asioiden äärelle.

Kun aina oli ajatellut uskovien olevan hyviä ja kilttejä ihmisiä, niitä maan hiljaisia, niin ensimmäinen ihmetyksen aihe oli oivallus, että Raamattu onkin kirjoitettu syntisille ihmisille.

Kaikkia käskyjä rikkoneelle tuli ensimmäisen kerran ajatus; entäpä jos…….?

Sana; "Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon”, avasi mahdollisuuden kokeilla dialogia jonkin uuden yhteyden kanssa.

Riittämättömyytensä ja avuttomuutensa tunnustaminen aikaansai sitten eräänä päivänä kulminaatiopisteensä polvistumisessa työtuolin viereen, ja tunnustukseen; ”Tässä on kuormani, johdata Sinä mihin haluat minun kulkevan!”

Tätä syksyisen, vuoden 1982 päivämäärää ei ole mihinkään kirjattu, mutta se mitä sen jälkeen tapahtui, on vielä aiheena moneen juttuun.

Jos joku ajattelee, että se oli värivaloissa ruusuilla tanssimista vihreillä niityillä, niin ei voi olla enempää väärässä!

Tänä päivänä, kun on saanut olla neljännesvuosisadan tällä tiellä, ja myös mukana GIDEON-työssä, niin jos silloin aikanaan voi todeta; ”ettei Jumalan Sana tyhjänä palaa”, ei tilanne ole muuttunut tänäänkään.

Tämän jutun syntymiseen oli vaikuttamassa erään tahon kysymys: ”Miten elämääni vaikutti, kun olin lukenut Raamatun?”

Jos olisi kysytty Sarasvuon Sisäinen Sankari-kirjasta, niin siihen olisi voinut vastata yhdellä lauseella.

Mutta nyt on tarve vastata kysymykseen ………kun luen Raamattua.

Ensinnäkin Raamatunluku ei ole tästä ”elämän hössötyksestä” johtuen toivomani säännöllisyyden alaista, mutta raamattu- ja miestenpiirit ja rukouskokoukset vähän jämäköittävät asiaan syventymistä.

Uusimpana löytönä on Raamatun luku kronologisesti päivittäin sähköpostin välityksellä.

Sitten, näin muutaman sivun johdannon jälkeen, itse asiaan.

Miten Raamattu on vaikuttanut, ja vaikuttaa koko ajan elämääni?

Luonnollisesti se, että tällaisen syntisen kauppamiehen pelastuminen (Joh.3:16) antaa mahdollisuuden rohkeasti kertoa muille syövereissä kulkeville valon mahdollisuudesta pimeimmälläkin hetkellä.

Rukouksen mahdollisuus on avain, niin itsensä kuin lähimmäistensä asioiden siirtämiseen leveämmille hartioille. Illan tullen voi nukkua rauhassa tähän luottaen, ja aamulla herätä ajatukseen: ”Mitähän se Yläkerran Pomo on tälle päivälle suunnitellut?” Siinä joskus käy niin, että omat suunnitelmat ovat vain suttupaperia!

Monia muitakin asioita tässä voisi käsitellä, mutta tähän ikään liittyvä viimeiseksi.

Joillekin eläkepäivämäärän lähestyminen aiheuttaa ahdistusta, koska sen jälkeen jäljellä ei ole kuin ”viimeinen etappi”.

Kuitenkin tämän päivän eläkkeelle jäävien kuntotaso on todella laaja. Siksi aiheen käsittelyä on helppo siirtää, ja näin ollen syksyllä eläkkeelle jäävä kauppamies haluaakin jättää sinulle kysymyksen:

Oletko menossa ikuisen elämän porteille vai kolkkoa kuolemaa kohti?

Päätös on yksin Sinun!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Seurakunnan tulevaisuus